Partners

SLUTSÅLD!

Bli först med att recensera denna produkt

Availability: I lager

1 495,00 kr
ELLER

Översikt

BOKEN OM SOMMARSPELEN

En historisk odyssé genom Olympiader och Olympiska spel
Här får vi allt från antiken till de moderna olympiska spelen med fokus på de Olympiska sommarspelen från Aten 1896 fram till London 2012. Startpunkten för de antika spelen var officiellt 776 f.Kr. och de moderna spelen startade i Aten 1896 på initiativ av Baron Pierre de Coubertin.

Den olympiska rörelsen har växt sig stark genom åren, och har även klarat av stora utmaningar som krig, terrorism, politiska bojkotter och kommersialisering. I nutid har korruption, doping och spelens storlek blivit rörelsens största hot.

De Olympiska Spelen kommer alltid att vara fascinerande med sina stora mästare och de ”oslagbara” rekorden. Vem mins inte Bob Beamons 8,90, Eric Heydens fem guld eller varför inte Usain Bolt fantastiska världsrekord på 100 meter.

Sveriges mest framgångsrika sommarolympier är Gert Fredriksson, med sex guld före Henri Saint Cyr, ridsport, med fyra guld. Sedan följer åtta stycken med tre guld vardera och där återfinner vi vår bästa kvinnliga sommarolympier kanotisten Agneta Andersson.

Men Olympiska Spel har inte bara varit framgångar och rekord, så här får vi även läsa om diskningar, protester, skandaler och allt annat som är värt att veta om detta gigantiska evenemang.

Boken skildrar sommarspelen med fantastiska texter och bilder långt utöver det vanliga, och har dessutom unik fakta med listor och rekord på allt från den yngsta till den äldsta deltagaren.

De Olympiska Spelen är och kommer för alltid att vara en tävling som för samman hela världen till det förnämligaste av alla skådespel som idrotten kan uppleva.

SLUTSÅLD!

Double click on above image to view full picture

Zooma ut
Zooma in

Detaljer

Format 210 x 297 (a-4), inbunden bok, 4 - färg och 320 sidor, Författare: Daniel Lindgren

Mer information

Gratis frakt Nej

Produktetiketter

Använd mellanslag för att åtskilja etiketter. Använd apostrof (') för fraser.