Partners

Billy Butt

Bli först med att recensera denna produkt

Availability: I lager

198,00 kr
ELLER

Översikt

Billy Butt föddes i Kenya.

Hans indiska föräldrar skilde sig när han var liten. Pappan gifte om sig med en europeisk kvinna utan att berätta om sitt tidigare äktenskap vilket ledde till i att den sexårige Billy ”gömdes” på en internatskola i Dublin. Vid vuxen ålder flyttade Billy till Sverige och blev ”den kände musikproducenten” för svenska folket. 1993 dömdes Billy Butt till fem års fängelse i ett av de mest uppmärk-sammade våldtäktsmålen i svensk rättshistoria och domen är en av de mest kontroversiella brottmålsdomarna i modern tid. I ett inslag skrev rätten bland annat att hans ”särpräglade utseende” möjligen kan ha bi-dragit till skulden!Men vad var det egentligen som hände mellan Billy och de nio kvin-norna i målet? I denna berättelse får vi ingående svar på den frågan och vi får läsa om Billy Butts ihärdiga kamp för upprättelse. Vi får också en unik insyn i hur bristerna i det svenska rättsväsendet kan föranleda en så felaktig dom. Denna spännande resa tar oss genom fyra kontinenter och tre kulturer under nästan sex decennier.

”Billy Butt är inte någon rättshaverist. Han är saklig och har en uppriktig önskan att lära sig och förstå de svenska reglerna...” Johan Munck, justitieråd och f.d. ordförande i Högsta domstolen ”… förundersökningen i Billy Butt-fallet har bedrivits oprofessionellt och i vissa avseenden varit rent miserabel.

Det är ett skräckexempel på hur en objektiv och förutsättningslös utredning aldrig får bedrivas...” Sven Erik Alhem, tidigare överåklagare, numera samhällsdebattör

Billy Butt

Double click on above image to view full picture

Zooma ut
Zooma in

Detaljer

Format 155 x 230 (a-5), inbunden bok och 531 sidor.

Mer information

Gratis frakt Nej

Produktetiketter

Använd mellanslag för att åtskilja etiketter. Använd apostrof (') för fraser.